Mustafa, Haradinaj, Limaj: Omogućiti vladu drugačijeg puta

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa, Haradinaj, Limaj: Omogućiti vladu drugačijeg puta

Lideri tri stranke, koje su danas postigle sporazum o formiranju nove kosovske vlade - Isa Mustafa iz Demokratske stranke Kosova (DSK), Ramuš Haradinaj iz Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i Fatmir Limaj iz Inicijative za Kosovo (Nisme) - saopštili su da su se udružili kako bi omogućili da Kosovo dobije "vladu drugačijeg puta, koja bi zemlji vratila nadu".

Ta vlada bi, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju, trebalo da se usredsredi na ekonomski razvoj, stvaranje radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesta i beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i da se energično zalaže za članstvo Kosova u NATO i EU, prenela je albanska agencija ATA.

Odlučeno je da kandidat za premijera te tri stranke bude Ramuš Haradinaj, dok bi DSK pripalo mesto kosovskog predsednika i predsednika parlamenta, stoji u saopštenju.

Limajevoj Inicijativi za Kosovo bi, prema dogovoru tri stranke, pripalo mesto zamenika premijera, "dok bi sve druge političke i institucionalne odgovornosti bile određene prema procentu osvojenih mesta u novoj skupštini".

Rojters izveštava da su tri partije koje su se dogovorile oko buduće vlade, na kosovskim izborima 8. juna zajedno osvojile oko 40 odsto glasova, ali mogu da računaju na veći procenat mesta u kosovskoj skupštini, koja broji 120 poslanika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.