Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarcima s godinama opada plodnost

Nije baš tačno da muškarci mogu postati očevi kada god to požele, bez obzira na godine, pokazuje najnovije istraživanje.

Analiza uzoraka sperme četrdesetogodišnjaka, urađena u francuskom Centru za vantelesnu oplodnju "Ejlo", otkrila je da spermatozoidi pokazuju određene promene koje mogu da utiču na pobačaj žene, uprkos tome što su muškarci zdravi.

Istraživači su mišljenja da je u osnovi ovih promena veza između godina i degradacije DNK sperme. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Dr Stefani Belok, rukovodilac istraživačkog tima, kaže da su do sada ginekolozi bili usmereni isključivo na godište žena, uz insistiranje da ostanu trudne makar pre 38. godine. Ovo istraživanje pokazuje da lekari moraju da vode računa i o godištu muškaraca, koje takođe može da oteža začeće u željenom trenutku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Biološki sat ne otkucava samo ženama već i muškarcima

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2018, 00:30

Nije baš tačno da muškarci mogu postati očevi kada god to požele, bez obzira na godine...Analiza uzoraka sperme četrdesetogodišnjaka, urađena u francuskom Centru za vantelesnu oplodnju "Ejlo", otkrila je da spermatozoidi pokazuju određene promene koje mogu da utiču na pobačaj žene, uprkos...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.