Muškarci više vole miris slanine nego miris bebe

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci više vole miris slanine nego miris bebe

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da se muškarcima više dopadaju mirisi pečene slanine i benzina od mirisa novorođene bebe.

Na prvom mestu "najopojnijih mirisa" kako po mišljenju muškaraca tako i žena je miris sveže ispečenog hleba, a odmah zatim miris čiste posteljine i sveže pokošene trave. Među dvadeset najlepših mirisa našli su se i miris nacionalnog specijaliteta od ribe i pečenih kropirića, čuvenog "fish and chips"-a, sveže samlevene kafe kao i miris >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vazduha posle kiše.

Kada je reč o najneugodnijim mirisima na samom vrhu su smrad od povraćanja, znoja i javnih toaleta. Osećaj mučnine izazivaju, takođe, i smrad nogu, opušaka od cigareta, kontejnera i mokre pseće dlake.

1. Sveže pečeni hled

2. Čista posteljina

3. Sveže pokošena trava

4. Sveže cveće

5. Sveže samlevena kafa

6. Svež vazduh posle kiše

7. Miris vanile

8. Miris čokolade

9. Pržena riba i krompirići

10. Pržena slanina

Istraživanje je, takođe, pokazalo da mirisi usrećuju 92 odsto žena i 80 odsto muškaraca. Ali, dok žene kažu da im mirisi vraćaju osmeh na licu, jer ih podsećaju na voljenu osobu, kao miris losiona posle brijanja, muškarci više vole mirise koji kod njih izazivaju osećaj uzbuđenja.

Iznenađujuće je da je ogromna većina muškaraca (94 odsto) izjavila da im je jako važno kako im kuća miriše. Međutim, dve trećine ispitanika, pogotovu muškarci, ne bi nikada reklo prijatelju ili kolegi na poslu da smrdi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zanimljvo istraživanje otkrilo: Muškarcima se više sviđa miris benzina nego bebe

Izvor: Cafe.ba, 07.Dec.2009

Muškarcima je privlačniji miris benzina od mirisa novorođenih beba, pokazalo je britansko istraživanje.

Nastavak na Cafe.ba...

Najomiljeniji mirisi muškaraca

Izvor: B92, 08.Dec.2009, 12:40

Istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazalo je da se muškarcima više dopadaju mirisi pečene slanine i benzina od mirisa novorođene bebe...Na prvom mestu "najopojnijih mirisa" kako po mišljenju muškaraca tako i žena je miris sveže ispečenog hleba, a odmah zatim miris čiste posteljine i sveže...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.