Muškarci sa monotonim glasovima su neodoljivi

Izvor: Blic, 19.Apr.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci sa monotonim glasovima su neodoljivi

Pripadnici jačeg pola koji imaju monotone glasove neodoljivi su ženama, smatraju naučnici, prenosi "Telegraf". Džordž Kluni: Seks simbol monotonog glasa

Jednolični glasovi su povezani sa odlikama kao što su snaga i samopouzdanje, naveli su istraživači univerziteta u Kaliforniji i Pensilvaniji u najnovijoj studiji, objavljenoj u žurnalu "Arhivi seksualnog ponašanja".

Oni su otkrili da su muškarci sa ujednačenim tonom glasa imali mnogo više partnerki nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni pripadnici jačeg pola koji poseduju izražajnije glasovne sposobnosti.

Istraživači su izmerili glasove muških dobrovoljaca u raznim situacijama, uključujući simuliranje ljubavnog sastanka, i nakon analize utvrdili da je količina promene nivoa glasa direktno povezana sa brojem seksualnih partnerki koje su imali tokom proteklih godina.

Stručnjaci veruju da je jednoličan glas evoluirao kao simbol autoriteta i nezavisnosti, a kao primer su naveli glumce Džordža Klunija i Klinta Istvuda. Obojica imaju monotone glasove, a ženski deo populacije smatra da su seksepilni.

Monotoni glas pokazuje da muškarac ima kontrolu, dok nervoza podiže frekvenciju i agresivnost glasa i izaziva dublji nemir.

Takođe, pripadnici jačeg pola koji koriste "mačo jezik", na primer: "Ja sam veći i jači od većine muškaraca", dobili su više ocene privlačnosti u istraživanju koje je obuhvatilo 200 ljudi oba pola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.