Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musemić: Nikad neću zaboraviti Atalantu

Dok sam živ pamtiću poraz od Atalante, kazao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, koji je proteklih sedam dana detaljno analizirao uzroke najtežeg poraza jednog bh. kluba na međunarodnoj sceni ikad (0:8).

Iako je utakmica s Italijanima samo pokazala surovu realnost bh. sporta u cjelini, ne samo stanja kvaliteta u Sarajevu, Musemić kaže da se i dalje ne može oteti utisku da je sve moglo završiti blaže da je bilo više koncentracije i discipline u igri njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pulena.

"Ne znam hoću li sebi ikada oprostiti taj poraz. Naravno, život ide dalje, ali sam svjestan da će taj poraz ostati upisan i pratiće nas dok smo živi. Bez obzira na to što je Sarajevo dobilo vjerovatno i najtežeg protivnika od svih u drugom prekolu Lige Evrope, bez obzira na to što je Atalanta bila izraziti favorit, mislim da smo morali pokazati više discipline i koncentracije i pokušati barem ublažiti poraz. Pali smo psihički već nakon prvog gola", smatra Musemić.

S gorčinom se Musemić prisjetio kako se osjećao u trenucima kada su Italijani pred armijom od oko 17.000 većinom domaćih navijača na "Koševu" postizali golove kao na traci.

"Nikome od kolega ne bih poželio taj osjeća. Bilo je bolno gledati u semafor pri rezultatu 7:0 za Atalantu i priželjkivati da se što prije utakmica završi. Grozno", kazao je Musemić.

Ipak, ono što ga je posebno izenadilo i obradovalo je reakcija navijača, koji su često nezadovoljni, nekad možda i bez razloga. Ovoga puta ipak su stali uz svoj klub.

"Iskreno sam bio iznenađen kada sam ih vidio u velikom broju samo četiri dana kasnije na utakmici trećeg kola u Tuzli protiv Slobode. Pokazali su tu veliku ljubav prema klubu, a mi smo im uzvratili pobjedom i na neki način se uspjeli izdići iznad svega", smatra Musemić.

Ipak, Atalanta je ostavila i posljedice na tim, prvenstveno na golmana Bojana Pavlovića, koji je okarakterisan kao glavni krivac za visok poraz, a pokazivanje srednjeg prsta navijačima samo je ubrzalo njegov završetak karijere u Sarajevu.

"Nakon sukoba s navijačima odlučili smo da ne brani u Tuzli i da ga sankcionišemo. Ne znam kako će se sve okončati s obzirom na to da ima važeći ugovor s klubom, ali neće se vraćati među stative Sarajeva", potvrdio je Musemić.

Sa domaćim takmičenjima Sarajevo nastavlja narednog vikenda, kada u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH dočekuje GOŠK. Biće to sedmi međusobni susret ova dva tima, a Gabeljani su dva puta slavili na "Koševu".

"Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo biti oprezni. Pobijedili su nas prošle godine i 2012. Prava na kiks nemamo. Sezona je duga, teško je prognozirati, a mi želimo na kraju završiti s barem jednim trofejom", zaključio je Musemić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.