Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2017, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musaka od tikvica

Danas za svoje ukućane i sebe pripremite musaku od tikvica

Za musaku:

Za preliv:

Tikvice oprati, oguliti i isjeći na krugove. Blago ih posoliti, i staviti u cediljku, da ispuste višak vode.

Za to vrijeme spremiti fil od mljevenog mesa. Luk (crni i bijeli) isjeći na kockice, i ispržiti na malo ulja. Dodati i crvenu papriku, takođe isječenu na kockice, da fil bude ljepši i veseliji... Nakon desetak minuta dodati mljeveno meso, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sve zajedno pržiti još desetak minuta. Skloniti sa ringle, i dodati začine po želji.soS i biber su obavezni, a provansalske travke se mogu zameniti bosiljkom, ili mirođijom, ako ih više volite.

U posudu, keramičku ili metalnu , podmazanu uljem, ređati kolutove tikvica, uspravno, posipajući mesom između redova. Kad se sve namirnice potroše, staviti sud u rernu zagrejanu na 170 stepeni, i peći dvadesetak minuta.

Ako ipak više volite vodoravne slojeve, slobodno slažite tikvice tako, pa mesom posipajte slojeve.

Nakon dvadeset minuta, musaku preliti prelivom od umućenih jaja, pavlake i vrlo malo mlijeka. Vratiti da se dopeče još desetak do petnaest minuta.

Musaku servirati prohlađenu, sa dosta salate, i još malo pavlake ili kiselog mlijeka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.