Murinjo se drao i šutirao flašice sa vodom po terenu

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo se drao i šutirao flašice sa vodom po terenu

Juventus je osvojio Trofej TIM u Palermu, tradicionalni trijagonal na kome su pored „stare dame" učestvovala dva milanska kluba. Najzaslužniji za uspeh Torineza bio je Amauri, koji je rivalima dao po jedan gol. I pored brojnih zvezda na terenu, uključujući i pojačanje „roso-nera" iz Reala, Huntelara, „junak" večeri bio je Žoze Murinjo, koji je pokazao znake nervoze iako za njegovu ekipu, ne računajući meč za Superkup Italije protiv Lacija, zvanična takmičenja još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu počela.

Portugalac na klupi Intera je još jednom pokazao prek i neobuzdan temperament. Tokom meča sa Juventusom naredio je „rezervisti" Nelsonu Rivasu da uđe na teren iako sudija još nije odobrio izmenu jer je izgubio strpljenje, a igraču je poručio da ako dobije žuti karton zbog toga, kaže da je Murinjo to tražio! Međutim, arbitar je preduhitrio takav potez Kolumbijca i dao mu znak da istrči na teren.

Nekoliko minuta kasnije Rivas je napravio kardinalnu grešku i Amauri je izjednačio, a Juventus je kasnije osvojio trofej. Murinjo je na to reagovao najblaže rečeno nekulturno, onako besan je išutirao flašice sa vodom koje su bile poređane pored terena! Treba pomenuti da je njegov tim nastupio bez pojačanja iz Barselone Samjuela Etoa.

Ovakav rasplet turnira u potpunosti je zadovoljio trenera torinske „stare dame" Ćira Feraru, koji je rekao da njegova ekipa ima obećavajuću perspektivu.

– Vrlo sam zadovoljan igrama na obe utakmice, kao i konačnim ishodom. Inter je još uvek vrlo, vrlo jaka ekipa i prilično nas je namučio, ali smo srećom bili uspešniji u izvođenju penala.

Narednih dana pregledaćemo utakmice od petka i poraditi na nekim elementima igre pre nego što prvenstvo startuje sledećeg vikenda. Naša budućnost mi sada lepo izgleda – izjavio je Ferara.

Golgeter crno-belih Amauri proslavio se pogocima protiv oba milanska tima, iako je gol u meču sa Interom stigao kao plod velike greške odbrane šampiona Italije.

– Sve je prošlo dobro, mada se još uvek privikavamo na novi taktički pristup koji traži trener Ferara. Normalno je da smo u nekim periodima utakmice imali problema, ali u celini lepo smo igrali – smatra Amauri.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.