Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2023, 01:26

Novo nevreme zahvatilo Sloveniju; Zahtev za pomoć od EU

Novo jače nevreme zahvatilo je Sloveniju, kreće se prema jugoistoku te zemlje a trenutno je iznad Ljubljanskog barja, južno od glavnog grada. Evropski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič saopštio je danas da je EU je na zahtev Slovenije pokrenula Mehanizam civilne zaštite, zbog poplava koje su pogodile tu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katastrofa u Sloveniji: Pukao nasip, evakuacija; "Situacija se pogoršava" FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2023

Nasip duž reke Mure u Sloveniji kod Dolnje Bištice je pukao i nekoliko sela se evakuiše, saopštila je Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama...Komandant civilne zaštite Srečko Šestan, rekao je za TV Slovenija da se situacija pogoršava jer je rupa u nasipu sve veća..."Inženjerske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.