Mur: BiH u bezdanu

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: BiH u bezdanu

Bosna i Hercegovina je, nažalost, zemlja koja ne ide napred, ocenio je šef Misije OEBS-a u toj zemlji Džonatan Mur.

Džonatan Mur je u Mostaru rekao da, da dok susedne zemlje pokazuju određeni napredak, Bosna i Hercegovina je još u "poznatom bezdanu", prenosi Tanjug.

Narod u BiH je frustriran i apatičan i od političkih lidera ne očekuje retoriku jer je ona "jeftina", nego rezultate, rekao je Mur tokom neformalnog susreta s novinarima.

"Nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da će nakon izbora biti više rezultata, a manje retorike, jer su ljudi ove zemlje to zaista zaslužili. BiH je zaslužila budućnost u Evropskoj uniji i to je prioritet za sve buduće političke stranke i opoziciju", poručio je diplomata.

Mur se u Mostaru susreo sa lokalnim političkim liderima, a glavna tema sastanaka bili su, prema njegovim rečima, opšti izbori u BiH raspisani za 12. oktobar.

Tokom sastanka je naglasio važnost glasanja i ponovio da su demokratski mehanizmi najbolji način da se utiče na budućnost zemlje, prenela je Fena.

Na dužnost šefa Misije OEBS-a u BiH stupio Mur je stupio 1. septembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.