Muljanja u Vojvodinašumama?

Izvor: Radio 021, 05.Dec.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Muljanja" u Vojvodinašumama?

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je JP Vojvodinašume procenom da šuma kojima gazdujuju, vrede 6,7 milijardi dinara, višestruko potcenilo njihovu vrednost.

Po reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Vojvodinašuma za 2013. godinu, koju je obavila DRI, kao nepravilnost se navodi i da vrednost zaliha drveta procenjena na 161,6 miliona dinara, ne uključuje vrednost posečenog drveta kao osnovnog materijala, te su i zalihe potcenjene. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Navodi se da je preduzeće Vojvodinašume iskazalo manju dobit za 2013. od ostvarene. To su posledice toga što obračun rezervisanja za šume nije vršen dosledno međunarodnim računovodstvenim standardima, te su prikazani veći rashodi, a nije izvršen ni obračun primljenih donacija u korist prihoda za 2013. godinu za iznos od 18,8 miliona dinara.

DRI je navela i da se zbog različitih cena rada po ograncima, zarade zaposlenih u Vojvodinašumama obračunavaju i isplaćuju u različitim iznosima za isti rad, što nije u skladu sa Zakonom o radu, kao i da direktori ogranaka imaju različite plate po osnovu različitog broja bodova.

Državna revizorska institucija objavila je danas rezultate revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. za Nacionalni park Đerdapa i javna komunalna preduzeće Lisje iz Novog Sada, Toplana iz Leskovca i Vodovod iz Užica.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.