Muler kaže da njegov izveštaj ne oslobadja potpuno Trampa odgovornosti

Izvor: Beta, 24.Jul.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muler kaže da njegov izveštaj ne oslobadja potpuno Trampa odgovornosti

Bivši specijalni američki tužilac Robert Muler rekao je danas pred američkim Kongresom, suprotno tvrdnjama predsednika SAD, da njegov izveštaj o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine nije Donalda Trampa potpuno oslobodio odgovornosti, a konkrento sumnji za ometanje pravde.Ovo je prvo Mulerovo izjašnjavanje pred Kongresom o njegovoj istrazi o navodnom ruskom mešanju u američke izbore, prenosi agencija AP.  Muler ranije nije bio voljan da svedoči pred Kongresom i rekao je da neće reći ništa više od onog što je sadržano u njegovom izveštaju od 448 strana objavljenom u aprilu. "Zaključci navode da predsednik nije oslobodjen odgovornosti za dela za koja je optužen da je počinio", rekao je Muler, prenosi Frans pres.  U odgovoru na pitanje da li je predsednika potpuno oslobodio odgovornosti on je odgovorio "Ne!".Istraga o navodnom ruskom mešanju koju je on vodio gotovo dve godine, sprovedena je "pravično i nezavisno", rekao je Muler pred Odborom Predstavničkog doma američkog Kongresa za pravosudje.U Mulerovom izveštaju se navodi da u istrazi nije nadjeno dovoljno dokaza da se ustanove optužbe za krivično delo dosluha Trampovog izbornog štaba i Rusije. Ali, istražitelji nisu oslobodili Trampa optužbi da je pokušao da remeti tu istragu.U izveštaju o istrazi "odlučili smo da nećemo reći da li je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

MILER PONOVO REKAO DA NEMA DOKAZA DA SE TRAMP OPTUŽI ZA ZAVERU SA RUSIJOM: Američki predsednik slavi na Tviteru! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 24.Jul.2019

Bivši specijalni tužilac istrage o mešanju Rusije u američke predsedničke izbore, Robert Miler, izjavio je da nije našao dovoljno osnova da optuži Donalda Trampa za tajni dogovor sa Moskvom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.