Mujović: Sjenica će zbrinuti azilante, pokazaćemo gostoprimstvo

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mujović: Sjenica će zbrinuti azilante, pokazaćemo gostoprimstvo

Nakon sednice, predsednik opštine Hazbo Mujović, koji je predsedavao opštinskim kriznim štabom, rekao je da će Sjenica učiniti sve da zbrine azilante koji budu upućeni u tu opštinu.

"Građani Sjenice će potvrditi svoju humanost i gostoprimstvo", rekao je Mujović, dodajući da je dosta Bošnjaka napustilo svoja ognjišta i da su zatražili azil po zemljama zapadne Evrope i Turske.

Vlada Srbije je ranije danas najoštrije osudila ispoljeno nasilje i podmetanje požara >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u objekat namenjen za smeštaj tražilaca azila u Obrenovcu i odredila objekte za njihov privremeni smeštaj. 

Vlada je odredila objekat Preduzeća za pružanje ugostiteljskih usluga i trgovinu SAVA -TENT u Obrenovcu, u ulici Miloša Obrenovića 189, za privremeni smeštaj i obezbeđivanje osnovnih životnih uslova licima koja traže azil u Republici Srbiji.

Tražioci azila biće smešteni i u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti dobijenih od tih opština. 

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović rekao je Tanjugu da će tražioci azila koji se nalaze u Bogovađi, van Centra za njihov smeštaj, praktično napolju, u šumi, biti ubrzo smešteni u objekte na području Sjenice i Tutina.

Božović je istakao da je ovakva odluka doneta na inicijativu ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom Ugljanin rukovodi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.