Muižnieks pozvao vlasti i organizatore Prajda na saradnju

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muižnieks pozvao vlasti i organizatore Prajda na saradnju

Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks pozdravio je danas najavu održavanja Parade ponosa u Srbiji, zakazanu za 20. septembar, i pozvao srpske vlasti da sarađuju sa organizatorima kako bi ova manifestacija uspešno protekla.

"Omogućavanje bezbednosti i sprečavanje nasilja tokom Parade jedan je od minimuma uslova koji vlade treba da ispune radi zaštite i promovisanja različitosti u svojim društvima", napisao je Muižnieks na svom Fejsbuk profilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je ocenio da je nakon višegodišnje zabrane ove manifestacije u Srbiji zbog napada na učesnike 2010. godine, ponovno održavanje Parade ponosa u septembru prošle godine poslalo pozitivnu poruku poštovanja i inkluzije.

"Pozivam vlasti da ove godine dodatno podrže ovu poruku tako što će zajedno raditi sa organizatorima kako bi se uspešno održao događaj i kako bi se dostiglo istinski inkluzivno društvo koje garantuje jednaka prava za sve", naveo je komesar.

Članice Saveta Evrope još uvek treba da pređu dug put da bi osigurale potpuno uživanje ljudskih prava pripadnika LGBTI populacije, ocenio je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.