Mugoša potvrdio da Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom

Izvor: Beta, 14.Avg.2020, 11:53

Mugoša potvrdio da Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom

Crna Gora će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Makedonijom, potvrdio je direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.Za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELISA, rekao je danas Mugoša za TV Vijesti.Prema njegovim rečima, odlučeno je da se granice otvore na zahtev turističke privrede."Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava što znači da se izjednačava kriva", pojasnio je Mugoša.On je rekao da je Crna Gora ušla u fazu kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana."U fazi smo poravnavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi mi zajedno u ovom času ne ponašamo se dovoljno odgovorno jer imamo 50-60 slučajeva dnevno iako puno testiramo, oko 450 u prosjeku. To je na nivou 50.000 testiranja u Njemačkoj i vodeći smo u regionu sa Slovencima", rekao je Mugoša.S obzirom da se bliže izbori zakazani za 30. avgust, Mugoša kaže da ne očekuje bilo kakav rizik od povećanja broja obolelih."Mi ako poštujemo mjere nošenje, maski, distancu, onda izbori nemaju velikog uticaja, niti će biti razlog za veće obolijevanje ljudi", istakao je.Naveo je da će do kraja sledeće nedjelje imati konkretne preporuke za ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvaraju se granice: Evo gde možemo da se testiramo pred put i koliko košta

Izvor: B92, 14.Avg.2020

Crna Gora sutra otvara granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom, a za ulazak građana iz tih zemalja u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban negativan PCR test ili serološki test.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.