Muftija srbijanski: Ne treba rušiti Zukorlićev univerzitet

Izvor: N1 televizija, 21.Maj.2017, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija srbijanski: Ne treba rušiti Zukorlićev univerzitet

Muftija srbijanski Abdulah Numan ocenio je da nelegalni objekat koji u sklopu Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru gradi poslanik vladajuće koalicije Muamer Zukorlić ne bi trebalo rušiti.

"Moje je mišljenje da bi sad kada mu je dozvoljeno da dotle dođe, bilo šteta to rušiti. On bi sigurno jednog dana dobio dozvolu i onda bismo ponovo morali da trošimo pare. A sad svetiti se Zukorliću - danas ga ne volimo, pa hajde da mu rušimo nije u redu i ne vodi dobru", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je Numan za nedeljno izdanje lista Blic.

On je rekao da taj nelegalni objekat ne bi trebalo rušiti i zbog toga što je ipak reč o univerzitetu gde će deca učiti.

"Da je nešto drugo, pa hajde, ali to je univerzitet i tu će deca da uče i ne treba to dirati", rekao je muftija srbijanski.

Govoreći o problemu dve islamske zajednice Numan je rekao da više voli naziv Islamska zajednica Srbije jer govori suštinu i dodao da je IZS naslednik Islamske zajednice Jugoslavije, a da je beogradski muftija bio jedini legalno postavljeni verski vođa muslimana pre raspada Jugoslavije.

"Ne znam kako će sad, ali nama je cilj da se islamske zajednice izmire", kazao je on i naveo da je Zukorlić koji je bio na čelu Islamske zajednice u Srbiji "postavljen politički".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Muftija srbijanski: Ne treba rušiti Zukorlićev univerzitet

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2017

Muftija srbijanski Abdulah Numan ocenio je da nelegalni objekat koji u sklopu Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru gradi poslanik vladajuće koalicije Muamer Zukorlić ne bi trebalo rušiti..."Moje je mišljenje da bi sad kada mu je dozvoljeno da dotle dođe, bilo šteta to rušiti. On bi sigurno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.