Muftija Jusufspahić: Kimi je gasio požar u džamiji!

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija Jusufspahić: Kimi je gasio požar u džamiji!

Muftija, koji je i ranije saslušan kao svedok i predstavnik islamske verske zajednice, rekao je da su Radisavljevići njihove komšije, kao i da su pomagali da vatra bude ugašena, ali i da oni koji su bili u džamiji, budu spaseni.

On je naglasio da ne zna da li je Miloš Radisavljević učestvovao u nekim drugim krivičnim delima, ali da zna da u neredima u kojima je zapaljena džamija nije.

Miloš Radisavljević se inače nije pojavio na današnjem suđenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a njegov branilac je rekao da je otputovao u Belorusiju gde namerava da započne posao.

Na suđenje nije priveden iz zatvora u Požarevcu ni optuženi Bojan Hrvatin, pošto zatvorska uprava nije imala "slobodnu maricu". Suđenje je odloženo za sledeći utorak 9. jul.

Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih, a u odnosu na ostalih 10 je preciziralo i tereti ih za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje.

Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Marjanovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića.
Miloš Radisavljević je inače jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz".
Neredi kod džamije izbili su posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili.

Polupali su prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.