Muftija Grabus: Ef. Zukorlić hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet Bošnjaka

Izvor: SandzakPress.net, 07.Nov.2021, 09:09

Muftija Grabus: Ef. Zukorlić hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet Bošnjaka

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad ef. Grabus u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je vijest o iznenadnoj smrti bivšeg sandžačkog muftije i kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muamera ef. Zukorlića. Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Muamer ef. Zurkolić je preminuo u 52. godini života, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz više izvora. “Svi smo Allahovi, dž.š., i Njemu se vraćamo! Svi smo svjesni svoje prolaznosti, ali uvijek nas potrese >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << odlazak bliskih ljudi s ovoga svijeta. Duboko nas je potresla vijest o preseljenju na Ahiret, rahmetli muftije Muamer-ef Zukorlića. Imao je kratak, dinamičan i izrazito plodonosan život. Njegove ideje i djela pokrenule su snažnu energiju među Bošnjacima u Sandžaku. Ta energija pokazala se u razvoju Islamske zajednice, vakufa, obrazovnih, kulturnih i humanitarnih ustanova. Hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet muslimana i Bošnjaka”, istakao je muftija Grabus, te dodao: “Nikada nije pristajao na komfor u traganju za dostojanstvom. Jasno je artikulirao stavove, nepokolebljivo i ustrajno realizirao različite projekte. Njegova borba bit će pamćena i inspirirat će nove generacije mladih naraštaja. Zemaljska knjiga rahmetli Muamer-ef Zukorlića je zatvorena. Molimo Allaha, dž.š., da mu podari Knjigu dobrih djela, oprosti grijehe i nagradi Džennetom, a porodici, rodbini, svim imamima i uposlenicima Mešihata IZ, na čelu s muftijom Mevlud-ef. Dudućem podari sabur i selamet”. The post Muftija Grabus: Ef. Zukorlić hrabro se zalagao za slobodu, dostojanstvo i dignitet Bošnjaka appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ef. Misini: Učenici koje je velikan Zukorlić iza sebe ostavio će ponosno koračati njegovim stopama

Izvor: SandzakPress.net, 07.Nov.2021

U ime Inicijativnog odbora Islamske zajednice Kosova Dragaš – Gora, a i u svoje lično ime: إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّاۤ إِلَیۡهِ رَ ٰجِعُونَ Sve nas je vijest o preseljenju uvaženog akademika dr. Muammera Zukorlića podsjetila na prolaznost ovog dunjaluka i vječnost...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.