Muftija Dudić ugostio ekipu projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“

Izvor: SandzakPress.net, 06.Jul.2022, 15:15

Muftija Dudić ugostio ekipu projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“

Dana 06.07.2022. godine u prostorijama Mešihata Islamske zajednice, muftija dr. Mevud ef. Dudić sa saradnicima, dr. Hajrudinom Balićem i Salahudinom Fetićem, ugostio je autora, voditelja i kustosa projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“ koji se realizira pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, prof. dr. Aidu Abadžić-Hodžić sa ekipom. Projekat je naučnoistraživačkog, edukacijskog i promotivno-informativnog karaktera, koji ima za cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << da kroz obimni multidimenzionalni i multimedijalni prikaz javnost upozna s kulturno-civilizacijskim naslijeđem; intelektualnim, obrazovnim i umjetničkim postignućima; moralnim, estetskim i socijalnim vrijednostima i idealima bh. Muslimana; duhovnom, kulturnom i civilizacijskom otvorenošću; povezujućim potencijalom, dubokim povijesnim iskustvom pluralnog života, suživota, dijaloga i prožimanja s drugim religijama i religijskim kulturnim tradicijama. Projektom je pored teritorija Bosne i Hercegovine obuhvaćen i Sandžak, gdje spomenuta ekipa ovih dana sprovodi intenzivna istraživanja i snimanja. Muftija Dudić je dao punu podršku projektu i ekipi, te stavio na raspolaganje resurse Islamske zajednice, pogotovo Media centra, kada je u pitanju snimanje na terenu. Prof. dr. Abadžić-Hodžić izvijestila je predsjednika Mešihata da su proteklih dana obišli Pljevlja, Bijelo Polje, Plav, Gusinje i Rožaje, te da će danas i narednih dana obići Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Novu Varoš i Prijepolje. The post Muftija Dudić ugostio ekipu projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“ appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Internacionalni univerzitet bogatiji za savremeni računarski kabinet

Izvor: SandzakPress.net, 06.Jul.2022

Mešihat IZ-e u Srbiji uručio je donaciju Univerzitetu u svrhu opremanja savremenog računarskog kabineta za smjer Informatike. Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevud ef. Dudić sa delegacijom posjetio je rektora UNINP-a prof. dr. Suada Bećirovića i njegove saradnike i presijecanjem vrpce zvanično...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.