Muftija Dudić dočekao ljekare iz Bosne – Ponosni smo što je naš apel urodio plodom

Izvor: SandzakPress.net, 10.Jul.2020, 18:32

Muftija Dudić dočekao ljekare iz Bosne – Ponosni smo što je naš apel urodio plodom

Dana 10.07.2020. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić dočekao je tim ljekara iz Bosne i Hercegovine koji će ovih dana biti uključeni u liječenje oboljelih od virusa COVID-19 sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Nakon inicijative Mešihata i višednevnog angažmana reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića, tim medicinskih stručnjaka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli došao je u Novi Pazar gdje će >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ostati najmanje 14 dana kako bi svojim znanjem i iskustvom pomogao u ublažavanju posljedica pandemije korona virusa u ovom dijelu Sandžaka. U izjavi za medije, muftija Dudić je poželio dobrodošlicu ljekarskom timu, zahvalio se Reisu-l-ulemi na angažmanu i izrazio nadu u uspjeh njihove humane misije. Muftija Dudić sa Reis-ul-ulemom o stanju u Sandžaku   The post Muftija Dudić dočekao ljekare iz Bosne – Ponosni smo što je naš apel urodio plodom appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić: Proučite FATIHU šehidima i u naše ime danas

Izvor: SandzakPress.net, 11.Jul.2020, 15:44

Proučite FATIHU šehidima i u naše ime danas, draga braćo koji ste u Potočarima. Nismo navikli 11. jula biti bilo gdje drugdje osim u Potočarima. Međutim ove godine, usljed pandemije Korona virusa koja je zahvatila Sandžak, nismo u Potočarima, slijedeći hadis Poslanika Muhammeda s.a.v.s: „Ako...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.