Mudra politika za očuvanje Kosmeta

Izvor: RTS, 28.Jun.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudra politika za očuvanje Kosmeta

Država može očuvati Kosovo i Metohiju u svom sastavu isključivo mudrom i strpljivom politikom, izjavio u Ranilugu čelnik SPS-a Branko Ružić.

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da država može očuvati Kosovo i Metohiju u svom sastavu isključivo mudrom i strpljivom politikom.

"Stabilnost u Pokrajini se mora obezbediti mirnim putem, a imperativ je države da Srbi na Kosovu i Metohiji žive od svog rada, a ne od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << socijalne pomoći", rekao je Ružić u Ranilugu.

Istakao je da će "vreme biti najbolji sudija", naglašavajući važnost činjenice da je "na međunarodnoj areni, i na istoku i na zapadu, država Srbija najjači i najkredibilniji partner na Balkanu".

Ružić je predvodio delegaciju SPS-a koja je, na Vidovdan, boravila na Kosovu i Metohiji i tokom posete obišla Ranilug, Ropotovo i Prilepac, rodno mesto kneza Lazara.

Na svečanoj sednici Opštinskog odbora SPS-a Kosovske Kamenice uručio je 250 članskih knjižica novoprimljenim članovima, ističući da je ustaljena praksa socijalista da se, pored radnih poseta Kosovu i Metohiji, i u prazničnim prilikama nađu među narodom.

Prema njegovim rečima, i to dokazuje da su socijalisti privrženi očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da je i deo rukovodstva SPS-a i ovom prilikom u pokrajini u toj funkciji.

U delegaciji SPS-a bio je potpredsednik Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić koji je igračima fudbalskog kluba "Sloga" u Ranilugu uručio komplete sportske opreme, ističući da je ovo samo jedna u nizu akcija u pružanju pomoći sportskim društvima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.