Mržnja iz Bosne u režiji Senade

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2010, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mržnja iz "Bosne" u režiji Senade

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberi mogla bi danas da postane poprište ozbiljnih incidenata! Ovo dramatično upozorenje, bez presedana poslednjih par decenija, izrekao je "Vestima" otpravnik poslova Momčilo Vuković, po rangu najstariji na dužnosti diplomata jedinog BiH diplomatskog predstavništva u Australiji.

On tvrdi da ozbiljno strahuje da bi moglo doći do sukoba "između pripadnika dveju bošnjačkih frakcija, ali i do incidenata sa Srbima, jer je i jedna njihova grupa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao odgovor na poslednja dešavanja, takođe najavila dolazak".

- Ovako pregrejana atmosfera proizvod je marketinškog nastojanja Vijeća BiH organizacija i njene predsednice Senade Softić-Telalović da zloupotrebi prostor ambasade, koristeći se Srebrenicom samo kao povodom za vlastitu promociju - ističe Vuković.

Kao što smo već pisali, Vuković je odbio zahtev Vijeća da se u ambasadi organizuju verska služba za žrtve Srebrenice, a odmah zatim i predizborna kampanja u korist Vijeća. On je od Sarajeva zatražio dodatna uputstva, jer se tako nešto nikada nije organizovalo u diplomatsko-konzularnim institucijama, ne samo BiH, nego inače, i čak je u direktnoj suprotnosti sa propisima. Takođe je naveo da ambasada nema dovoljno osoblja koje bi moglo kontrolisati i usmeravati zbivanja. Kao odgovor, dobio je obaveštenje da od septembra više nije na dužnosti u Kanberi...

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 10. jul 2010.)

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.