Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda

“Mrnjau vikend“ posvećen usvajanju mačaka održan je u Domu omladine. Procenjuje se da na ulicama Beograda ima oko 150.000 mačaka lutalica, a neke od njih pronašle su dom u ova dva dana.

Osim akcije udomvljanja mačaka, prikazani su i filmovi sa mačkama, ali i postavljene dve izložbe, održana predavanja i tribine.

- Usvajanje i udomljavanje je najhumaniji način zbrinjavanja napuštenih životinja,a Dom omladine je u februaru prvi put otvorio svoja vrata ovakvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << akciji, kako bi usvojene životinje postale stvar prestiža i trenda. U prethodne dve akcije udomljeno je stotinak životinja - objašnjavaju u Domu omladine.

Iz Borče su stigle četiri male mace pronađene pored groblja.

- Tada su imale desetak dana, tek su progledale. Bilo ih je šest i hranili smo ih na cuclu. Dve devojčice smo već udomili, uskoro ćemo i treću, pa nam ostaju tri mačka. Uzeli bismo ih mi, ali već imamo dosta životinja. Nije to ništa teško, kada se pregrmi prva nedelja privikavaja, imate utisak da su vaše celog života - kaže trenutni vlasnik Goran M.

Svi koji odluče da udome macu potpisuju ugovor u kome obećavaju da će joj obezbediti smeštaj, hranu, negu, nadzor, da je neće napustiti ili joj naneti zlo.

Mace koje pronađu nove vlasnike čipovaće veterinari “Veterine Beograd”.

Mačiće do četiri meseca starosti će vakcinisati protiv zaraznih bolesti, uz obavezu da se mače nakon mesec dana donese na vakcinaciju protiv besnila, a mačke starije od četiri meseca biće prvo čipovane i vakcinisane protiv besnila, a naknadno i protiv zaraznih bolesti, besplatno.

Povezane vesti: Više od 30 pasa i mačaka danas dobilo dom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.