Mrkonjićev pomoćnik pušten da se brani sa slobode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjićev pomoćnik pušten da se brani sa slobode

BEOGRAD -

Pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Milorad Ilić pušten je oko ponoći da se brani sa slobode, posle saslušanja pred istražnim sudijom Višeg suda u Valjevu, ali je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio preduzeće "Jablanica" za više od dva miliona evra.

Miloju Obrenoviću, bivšem načelniku Kolubarskog okruga, koji je zajedno sa Ilićem uhapšen u sredu, određen je pritvor od mesec dana.

Viši sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Valjevu pokrenuo je istragu protiv Ilića, Obrenovića i još pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa privatizacijom tog preduzeća.

Saslušanje sedam optuženih počelo je juče oko osam sati, a završeno je sinoć u 20 sati, kada je tužilaštvo tražilo da se svima odredi pritvor.

Istražni sudija je, međutim, izrazio neslaganje sa određivanjem pritvora za Ilića, Milana Ignjatovića i Milivoja Pavkovića.

Posle toga je krivično vanpretresno veće tog suda zasedalo više sati i oko ponoći definitivno odlučilo da se toj trojici ne odredi pritvor već da se u daljem toku krivičnog postupka brane sa slobode, izjavio je Tanjugu Ignjatovićev branilac Nemanja Govedarica.

Pored Obrenovića, pritvor je određen Saši Đokoviću, Dobrici Živanoviću i Milki Selaković.

Zbog zloupotreba u vezi sa privatizacijom građevinskog preduzeća "Jablanica" 30. marta je uhapšeno sedam osoba, među kojima Ilić i Obrenović.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su preduzeću "Jablanica" AD Valjevo naneli štetu više od dva miliona evra, navela je policija i dodala da se intenzivno traga za još dvojicom osumnjičenih.

Pored Ilića i Obrenovića, uhapšen je Saša Đoković iz Valjeva, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela bio generalni direktor tog preduzeća, kao i generalni direktor Dobrica Živanović iz Mladenovca.

Uhapšeni su i članovi Upravnog odbora "Jablanice" Milka Selaković iz Valjeva, Dušan Pavković iz Vlaške i Milan Ignjatović iz Koraćice, koji je i direktor preduzeća "MBR" DOO Mladenovac.

Policija intenzivno traga za predsednikom Upravnog odbora i generalnim direktorom GP "Jablanica" A.D. Valjevo Ljubomirom Mačkovićem i Slobodanom Radojevićem, zvanim "Boba Era" iz Đurinaca, koji je većinski vlasnik GP "Jablanica" A.D. Valjevo, "MBR" DOO Mladenovac, "Kobest" A.D. Mladenovac i "Autosrbija" A.D. Beograd, protiv koga se zbog izvršenih krivičnih dela vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i još trojica osumnjičenih koji se već nalaze u pritvoru jer se protiv njih vodi krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu.

To su članovi Upravnog odbora "Jablanice" Slobodan Đoković iz Beograda, Biljana Živanović, koja je i zastupnik preduzeća "Kobest" A.D. Mladenovac, kao i Dejan Đurić iz Mladenovca, koji je direktor "Kobest" A.D. Mladenovac i predsednik Skupštine akcionara "Jako gradnja" A.D. Mladenovac.

Policija ističe da se svi sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.