Mrkonjić predstavio projekte u Vojvodini

Izvor: RTS, 29.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić predstavio projekte u Vojvodini

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je izgradnju i modernizaciju puteva i pruga u Vojvodini. Sutra izbor novog direktora Jat Ervejza.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić predstavio je u Vršcu najveće infrastrukturne projekte u Vojvodini.

Mrkonjić je naveo da je značajan projekat i izgradnja autoputa od Beograda preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vršca ka Rumuniji, i da će taj projekat finansirati italijanski biznismeni zbog interesa njihove privrede.

"Drugi projekat, takođe značajan, biće modernizacija pruge na istoj relaciji, jer su Italijani zainteresovani i za transport roba na taj  način. To će biti veza Koridora 10 i Koridora 4", rekao je Mrkonjić i dodao da će na proleće početi pripremni radovi i da Železnice Srbije već imaju načelan dogovor sa kreditorima iz sveta da se u njihovu modernizaciju uloži oko 120 miliona evra.

Ministar Mrkonjić je naveo i da je Vlada Srbije u programu mera koji je danas usvojila predvidela deo sredstava za infrastrukturu.

"Treća stavka u tom paketu su pare namenjene za infrastrukturu, 1,5 milijardi evra, koje će svetske banke, Evropska investiciona banka i Evropska banka za razvoj uloziti u našu infrastrukturu", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić i njegovi saradnici su govorili o projektu Koridora 10 (Panevropska putna i železnička mreža), projektu izgradnje autoputa i železničke trase Beograd - Vršac i dunavskom Koridoru 7.

Na prezentaciji je bilo reči i o regionalnim putevima u Vojvodini.

Izbor novog direktora Jat Ervejza 

Milutin Mrkonjić najavio je u Vršcu da će sutra biti izabran generalni direktor Jat Ervejza.

Mrkonjić je  rekao da je Upravni odbor nacionalne avio kompanije izabran, a da će sutra biti izabran i generalni direktor koji će "na raspolaganje dobiti milijardu dinara i uložiti ih u programe kako on bude smatrao da treba".

"Trebaće mesec dana da stane na noge, napravićemo kratkoročni program razvoja, u svakom slučaju Jat ostaje briga države. Stavićemo ga na noge, a videćemo za godinu, dve dana šta ćemo sa njima. Jat je naš brend, a njihova predstavništva nekada su bila druge ambasade. Jat će to biti ponovo", rekao je Mrkonjić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.