Mrkonjić: Vozači krivi za nesreće

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Vozači krivi za nesreće

Beograd -- Nedovoljno obučeni vozači i nepoštovanje saobraćajnih propisa -razlozi za najveći broj saobraćajnih nezgoda u Srbiji, kaže ministar energetike Milutin Mrkonjić.

On je rekao da ga najviše kritikuju zbog toga što mnogo radi.

"Verovatno kad čovek nešto radi onda neko može i da ga kritikuje", rekao je Mrkonjić odgovarajući na pitanja novinara kako tumači učestale kritike na njegov račun.

"Onaj ko ništa ne radi, šta da ga kritikuješ, recimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naprednjake, šta tu da kritikuješ Tomu (Nikolića), ne radi čovek ništa", rekao je ministar u hotelu "M" u Beogradu, gde je otvorio regionalni sastanak Međunarodne organizacije za prevenciju u drumskom saobraćaju

On je na konferenciji rekao da je Vlada Srbije tokom svog mandata uradila mnogo na povećanju bezbednosti na putevima, u skladu sa evropskim propisima.

Ministar infrastrukture je rekao da je Srbija u prethodnih nekoliko godina dosta uradila na realizaciji projekata izgradnje putnih koridora i održavanju puteva, koji su takođe značajni za bezbednost saobraćaja.

"Prevencija saobraćajnih nezgoda mora da bude veća, jer još uvek dosta ljudi gine na putevima, ne zato što put ne valja, mada i to je nekada uzrok, ali najviše zato što nemamo kulturu ponašanja u saobraćaju, koja podrazumeva da ne sednemo za volan kada smo pod dejstvom alkohola, da vezujemo pojaseve...", naglasio je Mrkonjić.

On je istakao da su veoma važni regionalni skupovi koji imaju za cilj da se smanji broj žrtava i da bi trebalo pojačati regionalnu saradnju, kako bi se razmenila iskustva i ideje.

Mrkonjić je dodao da će bezbednost saobraćaja u Srbiji biti prioritet i naredne vlade, ko god vodio taj resor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vozači u Srbiji nedovoljno obučeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2012

BEOGRAD -..Najveći broj saobraćajnih nezgoda u Srbiji se dešava zbog nedovoljno obučenih vozača i nepoštovanja propisa, izjavio je danas ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić otvarajući u Beogradu regionalni skup posvećen bezbednosti saobraćaja...Vlada Srbije je tokom svog mandata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.