Mrkonjić: U 2014. biće završeno 330 kilometara Koridora 10

Izvor: Blic, 25.Jul.2013, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: U 2014. biće završeno 330 kilometara Koridora 10

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će u narednoj, 2014. godini, posle šest godina, biti završeno 330 kilometara na Koridoru 10.

Predstavnici izvođača radova, beogradskog Planuma i užičkih Puteva, kazali su novinarima da je u celosti probijena trasa na deonici Ub-Lajkovac Koridora 11, a da su mostovi završeni sa 78-80 odsto.

Oni su dodali da je 4,6 kilometara trase asfaltirano, a još sedam kilometara pripremljeno za asvaltiranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali nisu mogli da odgovore na pitanja izveštača da li država prati finansijski njihove napore.

"To mora da odgovori neko drugi, naši direktori, na primer", rekli su inženjeri građevinske operative.

Milutin Mrkonjić je ocenio da će taj posao biti okončan u ovoj godini, a da se Koridor 11 dalje gradi od Ljiga ka Čačku.

"Bitno je da su ovde angažovane naše firme, a da je prethodna Vlada Srbije obezbedila sredstva iz budžeta. To je bilo bitno jer su posle toga došle firme iz Azerbejdžana i Kine na osnovu međudržavnih ugovora tih zemalja sa Srbijom", kazao je Mrkonjić.

Na pitanje kada će počceti radovi na deonici Obrenovac-Ub Koridora 11, ministar saobraćaja je kazao da to treba pitati ministra Velimira Ilića zbog toga "što dva ministra ne mogu da grade jedan autoput".

Radovi na deonici puta od Uba do Lajkovca započeti su krajem jula 2010. godine, a u aprilu 2012. su, u selu Dići kod Ljiga, započeti i radovi na deonici od Ljiga do Preljine u dužini od 40 kilometara.

Autoput na Koridoru 11 bi, preko Beograda i Čačka, trebalo da poveže Srbiju s Crnom Gorom i dalje pomorskom vezom sa Italijom, sa južne strana, a na severu, autoputem od Beograda do Vršca, s Rumunijom.

Prema ranijim podacima, kroz Srbiju su utvrđene deonice Beograd-Obrenovac (25 kilometara), Obrenovac-Ub (27 kilometara), Ub-Lajkovac (12,6 kilometara), Lajkovac-Ljig (25 kilometra) i Ljig-Čačak (50 kilometara).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.