Mrkonjić: Pomogao sam jer je u nevolji!

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Pomogao sam jer je u nevolji!

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić oglasio se juče i "objasnio" zašto je Branislavu Parezanović, bahatu sekretaricu predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović, povukao u svoj resor, iako je celokupna srpska javnost očekivala da ona dobije otkaz.

- Niko nije oštećen, niti je povređen bilo koji propis. Parezanovićevu sam upoznao kao vrednog i savesnog službenika Skupštine još u vreme kad sam tamo bio potpredsednik. U životu očigledno ništa nije samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << belo ili samo crno, pa se, eto, dogodilo i da ona pogreši i da zbog te svoje greške ispašta danima jer je pominjana u medijima i za to ju je kaznila nadležna disciplinska komisija - kaže Mrkonjić. Ministar je uveren u radne sposobnosti Branislave Parezanović.

Otac mladića: Mrkonjiću, stidi se!

Živorad Đorđević, otac nastradalog mladića Pera Đorđevića, veoma teško je primio vest o novom radnom mestu Branislave Parezanović.

- To je Mrkonjićev bezobrazluk! Da ima i malo ljudskog u sebi, to ne bi uradio. Treba da se stidi! Šta oni misle, da mogu da se igraju sa siromašnima kako hoće pošto su ministri?! Pitam ga, ne daj bože, da se ovo dogodilo njegovom detetu, šta bi radio? Da li bi tražio pravdu? - ogorčen je Đorđević, koji je najavio da će tužiti sve koji su učestvovali u ovome.

- Ne odustajem od tužbi! Tužiću i Parezanovićevu, Jovića, ali i Vladu Srbije! - najavljuje ožalošćeni otac.

Za one koji ne znaju - Parezanovićeva je, zajedno s vozačem Goranom Jovićem, 18. januara ove godine, vraćajući se iz Zaječara, gde je završavala privatne obaveze, službenim skupštinskim "audijem" prešla preko tela mladića nastradalog u saobraćajnoj nesreći Pera Đorđevića (vidi okvir). Tom prilikom Parezanovićeva i Jović pozvali su se na poslanički imunitet koji nemaju!

Jović je nekoliko dana kasnije dobio otkaz, ali je sekretarica Dejanovićeve, upravo na urgenciju dojučerašnje šefice, najpre prošla sa smešno malom kaznom (zabrana napredovanja u službi u naredne četiri godine!), a onda je i prebačena u Mrkonjićevo ministarstvo. Praktično, umesto žestoke kazne dobila je nagradu?!

Ako je i od socijalista, dosta je!

Idi bre deda Mrko,pa ti si totalni lapis.Napravio si sada još veću zvečku ovoj prdari.Pa ona je znači,deda Mrko,u šemi kod tebe mnogo godina ranije ,dok je još bila mladja i početnica i dok nije bila sa šoferima na "vožnji".E što ste vi matorci kvarnjaci.Uzmete piletinu,naučite je da "vozi" i taman kada se razradi i razvozi,vi je date za sekretarice i predate šoferima.I sada se deda prisetio predhodnog poznanstva,pa eto još malo da je voza po gradjevinama,da je vide jer je sada"poznata".Tako je deda Mrko,ne plaćaš je iz sopstvenog džepa i potroši je do kraja. .Usput deda Mrko da ti ispričam jedan fazon.Znaš li kako žene zovu debele muškarce ,koji nemaju lovu."Debela,prljava svinja."A znaš li kako zovu debele muškarce koji imaju lovu,"Moj debeli mali meda." E i ti deda Mrko uvali na kraju ovoj poznatoj nekog debelog medu i usreći je za sva vremena.A ti joj ostani kum.

Jeli ti Aniniman zašto si toliko bezobrazan, jedina "prdara" na ovom forumu si ti! Ako imaš nešto protiv nje napiši pa da pročitamo, a nemoj da upotrebljavaš svakake "nadimke" jer vidi se kako si prost, šta misliš da su svi prosti i da nevide kakav si čovek! Siguran sam da svi vide da je to bio nesrećan slučaj, i šta da radiš sada to nebi mogo da preokreneš. Nedaj bože da se to desi nekome a ne da nemože da se desi. A za upotrebu kola, zašto da ne ponekad, kad ima hitnih obaveza bilo to privatnih ili službenih.

Па помогни и шоферу кад си тако великодушан. Помогни и свима оима који су и твојим залагањем остали без радних места, плата...па и њих запосли.

Јеботе! како нас овај зајебава.

Еееееееееее!Народе мој!

Ето ти је га твој БоТа, ДС, европска Србијица.

Узми се бре у памет, и не троши будућност и унучића својих. Деце своје си добрано потрошио.

Da li je ona naredila soferu da predje preko tela nastradalog mladica? Ako nije, to je delo sofera. Njena je krivica sto je obavljala privatan posao sluzbenim kolimo. Koliko Vas to radi ako moze? Ja cu da vam kazem - Svi i mislite da je to ok dokle god vas ne stave u novine, a nece Vas staviti ako niste na nekoj funkciji da mogu svi da vas pljuju. Dakle, pogledajte prvo sebe sta radite pa onda se okrenite nekom nesto da kazete. Ne poznajem ni gospodju ni ostale aktere ( to ste verovatno prvo pomislili kad sam povo napisala) ali mi je dosta moralista i pljuvaca iz foytelje.

Драга моја госпођо, ја целог свог живота радим у тзв. приватном сектору а тамо коришћење службеног возила за сопствене потребе није дозвољено. То што се госпођа дрзнула да узме државни ауто кога сам ја платио плаћајући потрез је напад и на моју имовину. Осим тога колико сам ја схватио из текстова дотични су се позивали и на посланички имунитет, значи неморални до краја.

I drugi dobijaju otkaze, i ne zbog gresaka, i niko ih ne spasava. Lepa i vredna devojka, jos malo pa cu da zaplacem...

Шта министар мисли да је? Како је човек шамарао у скупштини, реши сада да изиграва добрицу, па да помогне јадној унесрећеној службеници која је згрешила. Кад ћемо научита да у свету одраслих одговарамо за своје дела. Очигледно настављамо са истом праксом, чим друг (другарица) згреши, уместо да сноси последице својих грешака он буде само померен на друго, чак и боље место. И то нам се понавља изнова.

Зна ли господин колико људи у овојо земљи стоје у реду за посао, па можда би могао и њих да упозна и помогне им, а вероватно међу њима има хиљаде који се не би дрзнули да се према имовини своје државе понашају као према прћији, како то чини дотична госпођа. Замислите хирурга који вам одсече руку уместо ноге зато што је човек погрешио. Е па, када радите са туђом имовином немате право да грешите.

Ма овај министар да има имало части већ би поднео оставку, сам или уз помоћ својих компањона у влади-странци, а не да дсаје овакве изјаве. Па коме он врђа здрави разум? Немој да буде забуне, јер сам ја иначе и гласао за њих, нљажалост. И све док се не промени изборни систем мене гласачко место видети неће, тако да све што се буде дешавало у овој и оваквој Србијици не тиче ме се.

Pazi sto si ustra.

Glasao za ovu budalu, a sada "mene glasacko mesto vise videti nece".

Lako je posrati se, ali je tesko to i polizati, a terao bih vas da lizete dok vam jezici ne dodju do pupka.

Pomogni i Saricu, i on je u nevolji.

Drugovi socijalisti se pomažu u nevolji, bilo da gaye preko mrtvih ili preko živih. A vozač?Hoće li postati i Mrkin lični vozač?

Lepo ja govorim mojoj deci- bežite iz ove zemlje što pre možete. Ja sam se prevario i ostao, ali njima neću da dozvolim da naprave istu glupost.

Drzava, to sam ja! U drzavnu upravu se, ocigledno, sluzbenici ne zaposljavaju da bi vrsili odredjenu funkciju, vec zato sto su u nevolji. Sramota! Ako je Mrkonjic vec imao upraznjeno mesto u resoru, trebalo je da raspise konkurs, pa da se parama poreskih obveznika bar plati najkompetentniji kandidat.

U ovoj zemlji je izgleda najisplativije imati srednju školu i, izgleda, još ponešto. Badava fakultet, MA, doktorat, pamet. Toliko mecena sa najvišeg vrha za ovu kabinetsku studenkinju, jedan genije sa doktoratom može samo da sneva. A kuda to sve vodi? Pa mecene ne bi o tome da razmišljaju. Cinizam i licemerje bez granica.

Gospodine ministre milion je nezaposlenih i penzioneri u Srbiji zive ispod minimuma , daj i njima pomozi kada imas tako dobru dusu . Za njih ti nemas osecaj , da ste imali osecaj ti i tvoj sef koalicije ne bi sa zutima ni stupili u koaliciju , nego bi izabrali pravu stranu i da ste to napravili verujem da bi danas u Srbiji standard bijo mnogo veci , a ne ovoliko gladnih , golih i bosih . Idi bre u penziju i dodeli 30% svoje penzije u humanitarne svrhe imaces verovatno veliku penziju . Prevarili ste posle parlamentarnih izbora ciljeve svoje partije , zato vam na sledecim izborima sledi odlazak iz politickog zivota Srbije .

OVO NIJE ZA NIKAKAV KOMENTAR. OVO JE ZA MOTKE U RUKE PA DA BAGRU KOJA MISLI DA JE SRBIJA NJIHOVA PRCIJA POLOMIMO DA NI KASIKU NE MOGU U RUKE DA UZMU. PA NEK ANGAZUJU OVAKVE KURVESTIJE DA IH HRANE. IZ CISTO HUMANIH RAZLOGA. A ZA ONAJ TEPIH CRVENI I TALAMBASE ZAJEDNO SA KIC PARADOM OD VOJNIKA KOJU STE SAMI SEBI PRIREDILI U SKUPSTINI MOGU SAMO RECI JEDNO. GORECE OPET SKUPSTINA SVE DOK DJAVOLI IZ NJE NE IZGORE. 5 OKTOBRA STE SE SAKRILI I PRIMIRILI, DO PROSLIH IZBOPRA. ALI DJAVO JE UVEK DJAVO. SLAVOLJUB STANKOVIC - KRUSEVAC. SVETOZARA MIJATOVICA 53/2

"Niko nije oštećen, niti je povređen bilo koji propis" -- osteceni su svi posteni i vrijedni gradjani Srbije jer ih ovakve spodobe vode u propast!!Vec sam to rekao ranije, ali vrijedi da se ponovi jos hiljadu puta,...Vi pametni ljudi sto jos imate i zrnce sanse da napustite tu zemlju idite sto prije, ... nekada ce neko u dalekoj buducnosti da proucava ovaj fenomen sadasnje Srbije gdje su prevaranti i lopovi glavne face a vrijedan i posten narod je zanemarivan i osudjivan na propast----> ne dozvolite i da Vi budete u tim knjigama medju ovim drugima vec put pod noge i trazite bolji zivot medju pametnim svjetom a ove parazite pustite nek jedni drugima krv piju!!Sve najbolje!!

A koja je to njena nevolja, ne rekoste. Ne može da nakači još po neku zlatnu kajlu i da nategne još veći kez, je li to? I da nabavi novog šofera? Je li to? I kako će do Zaječara, na studiranje? U radno vreme! Je li to? E pa takve probleme malo mnogo doškolovaniji, a bez kore hleba stvarno nemaju. Znate vi to. Pa ne zaboravite, ni slučajno; da vam ne promakne. Sliku njenu da obesite. Za ponos i diku. Vašu, dakako. Da ne brinemo.

Da li je lazno predstavljanje krivicno delo? Sta radi policija?

MRKO, POMOZI I MENI!

stvarno je sramota sta se radi u ovoj nasoj zemlji.pa nije taj mrkonjic bogom dan pa da radi sta mu je volja.neka je vodi kuci ako mu je toliko stalo do nje pa neka je izdrzava on a ne ovaj napaceni narod.trebao je bar i vozaca da zaposli jer su oni garantovano u nekoj semi --citaj ljubavnoj--,a ako misli mrkonjic da je vozi ja u to neverujem jer on nemoze da je isprati jedno zbog godina a drugo nije joj dorastao,za nju je mlado MESO.SAMO ONA JE MOGLA DA NAREDI VOZACU DA JE VOZI NA FAKULTET A NIKAKO VOZAC NJOJ.ZASTO JE ONDA ON OTPUSTEN?

Ma nije Mrka lud kolko ga Vi pravite. On ima svoje interese. To sto se onio ne poklapaju sa Vasim je drugi problem. Za gusu zbog ovoga treba hvatati njegovog sefa Cvetkovica. Taj mi sve vise lici na "starog" neobavestenog. Jednog dana ce nam valjda biti dosta "TAKVIH".

Narod trpi a oni se zajebavaju nemaju sta pametnije da rade.Mi placamo sve to sto oni imaju bilo platu ili sluzbeni auto a bogami i sve sto su stekli baveci se politikom jer se to moze da zaradi samo kradjom.Sluzbeni auto je znase za sta a ne da sojka aveta po Srbiji a sad je kao spominjana u medijima pa ce jos ova stara budala da pomaze pa sta si bre ti Mrko?Dobra vila ili ti je tata prepisao u nasledje ovo malo srbije,svi ste isti od ldp,nvo,ds,sps,i svi ostali da vas ne nabrajam ima vas ko kusih pasa.ceo zivot placamo poreze,dazbine sve i svasta i sto treba i sto netreba i nista nemamo od toga osim sto izdrzavamo olos raznih boja i partija pa i ove koji su otvoreni neprijatelji Srbije, naj skuplja smo zemlja u evropi za vecinu stvari a narod zaraduje ko u Africi.Imate imunitete gazite nas,pljujete,vredjate,je.. u mozak,sad jos da nas jebavate otvoreno po ulicama sto nije daleko od stvarnosti i ispunicete svoje sne.Kao kuga ste bre vasoj perverziji(misim na sve vas politicare)nikad kraja i svaki put gori,bezosecajniji i bezobrazniji od prethodnog treba vas razjuriti govnjivim motkom i urediti ovu jadnu zemlju koja vas trpi kako treba jer bi tad bili na dnu drustva ali posto izadjete sa robije i oduzme vam se sve sto ste oteli od naroda.Jadni roditelji pregazenog decka kad ovo gledaju,a vi bahati bez trunke ljutskosti nznam vise kako vas politicare da nazovem jer i stoka zna za dosta i ima osecaj i svest.Na izbore vise ne izlazim ,izlazim samo ako proradi kuka i motika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.