Mrkić se sastao sa Pusićkom

Izvor: Blic, 04.Mar.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić se sastao sa Pusićkom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se danas, na početku posete Hrvatskoj, sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Tokom dana Mrkića će primiti i predsednik Hrvatske Ivo Josipović i predsednik hrvatskog Sabora Josip Leko.

Poseta srpskog ministra Zagrebu je rezultat dogovora posle niza susreta sa hrvatskom koleginicom, "kao i obostrano potvrđene spremnosti da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja, jačaju ekonomsku i prekograničnu saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razmenjuju iskustva u procesu evrointegracija i snaže međusobne odnose na dobrobit svojih građana".

Očekuje se da će se na dnevnom redu naći sprovođenje dogovora nedavnog beogradskog susreta premijera Ivice Dačića i Zorana Milanovića, kada se razgovaralo o "tri korpusa problema" - pitanja iz prošlosti, ekonomska saradnja i evrointegracije.

Dačić i Milanović dogovorili su se u Beogradu da se aktivira rad zajedničkih komisija koje bi se bavile različitim problemima poput izbeglica, procesuiranja ratnih zločina, granica, tužbi, nestalih, ali i penzija, imovine preduzeća, sukcesije.

Hrvatska ministarka spoljnih i evopskih poslova kao posebnu temu najavljuje i prekogranične projekte, za koje bi i Srbija i Hrvatska mogle da obezbede finansiranje iz fondova EU.

Mrkić i Pusićeva sastajali su se više puta "na marginama" međunarodnih sastanaka i skupova. Prvi put u septembru prošle godine u sedištu Ujedinjenih nacija, potom u Dablinu - tokom zasedanja OEBS-a, a u januaru i u Čileu, na marginama samita EU i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba, kada je i dogovorena poseta Mrkića.

Povezane vesti: Mrkić: Sastanak s Pusićevom može da bude uvod u razgovore Nikolića i Josipovića Mrkić i Pusić sutra u Zagrebu: Pitanja prošlosti i budućnosti Mrkić: Pusićeva rekla da će Hrvatska procesuirati zločince Mrkić se sastao s više evropskih ministara, sutra s Pusić Pusić: Prigovore za haške presude uputiti UN

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mrkić se sastao sa Pusićkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2013

ZAGREB -..Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se danas, na početku posete Hrvatskoj, sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić...Tokom dana Mrkića će primiti i predsednik Hrvatske Ivo Josipović i predsednik hrvatskog Sabora Josip Leko...Poseta srpskog ministra Zagrebu je rezultat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.