Mrkić razgovarao sa Pupovcem

Izvor: RTS, 12.Dec.2013, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić razgovarao sa Pupovcem

Trenutni položaj Srba u Hrvatskoj bio je tema razgovora šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića i predsednika SNV-a u Hrvatskoj Milorada Pupovca i lidera SDSS-a Vojislava Stanimirovića.

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić razgovarao je sa predsednikom Odbora za spoljnu politiku Hrvatskog sabora i predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem i sa predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem o trenutnom položaju Srba u Hrvatskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U razgovoru su razmenjena mišljenja o odnosima između dva suseda - Srbije i Hrvatske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mrkić je prošle nedelje rekao da je Srbija obavestila sve zemlje u svetu u kojima ima diplomatska predstavništva o incidentima uperenim protiv Srba koji su desili u Hrvatskoj u poslednje vreme i naglasio da Srbija čini sve kako bi pomogla svom narodu u toj zemlji.

Predstavnik Srba u Hrvatskoj boravio je i prošle nedelje u Beogradu, kada se sastao sa prvim potpredsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem i ministrima Igorom Mirovićem i Lazarom Krstićem, sa kojima je razgovarao o unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.