Mreža protiv rizika od krize Svetskog ekonomskog foruma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža protiv rizika od krize Svetskog ekonomskog foruma

DAVOS -

Svetski ekonomski forum saopštio je danas da osniva mrežu za pomoć kompanijama, vladama i međunarodnim organizacijama da se bolje nose sa složenim rizicima koji prete svetu, od bezbednosti u prehrambenom sektoru do finansijskog kraha.

Operativni direktor američke filijale Svetskog ekonomskog foruma Kevin Stajnberg zvanično će objaviti osnivanje mreže za pomoć sutra, na otvaranju Foruma u švajcarskom zimovalištu Davos, preneo je Rojters.

"Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proteklih nekoliko godina svet je bio veoma reaktivan. Javio se veći broj kriza, od finansijske do socijalne i ekonomske, a gotovo svako je imao osećaj da se nalazi na rubu provalije i da pokušava da u nju ne padne", rekao je Stajnberg.

U okviru programa će biti uspostavljena mreža zvaničnika u kompanijama, vladama i međunarodnim organizacijama, koji će procenjivati rizike u cilju bolje reakcije na događaje i izbegavanje budućih opasnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.