Mrak, i dalje

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 16:31

Mrak, i dalje

Indijski zvaničnici saopštili su danas da je oko 1.500 sela i dalje bez struje u zapadnoj saveznoj državi Gudžarat.

Priobalna područja se i dalje oporavljaju od udara ciklona Bipardžoj.

Kako prenosi Rojters, taj broj je smanjen u odnosu na više od 4.600 sela u državama Sauraštri i Kuču, koje je ciklon pogodio u četvrtak uveče.

Sekretar za energetiku u državi Gudžarat Mamta Verma istakao je da je u mnogim selima struja isključena kao mera predostrožnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se sprečili opasni incidenti tokom oluje.

Agencija navodi da su oluje izazvale veliku štetu, Oluja je izazvala veliku štetu, posebno elektroenergetskoj infrastrukturi, obarajući na hiljade bandere i oštetivši nadzemne dalekovode.

"Naši timovi rade na terenu kako bi obnovili snabdevanje električnom energijom i pijaću vodu. Popravka oštećenih puteva i druge infrastrukture takodje se preduzima prema prioritetima", rekao je sekretar za prihode Gudžarata, Kamal Dajani.

Više od 700 domova u osam priobalnih okruga Gudžarata pretrpelo je potpunu ili delimičnu štetu, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti Indije i susednog Pakistana evakuisale su više od 180.000 ljudi iz osetljivih područja kako se ciklon približavao.

Rojters navodi da su pravovremena upozorenja, i tačna identifikacija ranjivih područja i blagovremena evakuacija pomogli da se spreče velike žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.