Mračne prognoze svetskog giganta drastično podigle cenu zlata

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mračne prognoze svetskog giganta drastično podigle cenu zlata

Cena zlata bila je danas u jednom trenutku najviša u istoriji u odnosu na evro dok je prema dolaru dostigla dvonedeljni maksimum.

Do toga je uglavnom došlo jer su investitori tražili sigurno utočište za kapital nakon što je "Epl" upozorio na negativan uticaj koronavirusa na njegovo poslovanje.

Proizvođač ajfona predviđa da će njegovi prihodi u drugom kvartalu pretrpeti pad zbog epidemije koronavirusa u Kini.

Istovremeno su indeksi na Vol stritu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Evropi, kao i fjučersi na naftu, zabeležili pad.

Spot cena zlata bila je 1,597,71 dolar za finu uncu u 9.15 časova po srednjoevropskom vremenu, 0,75 odsto u porastu. U odnosu na evro, skočila je tada 1,14 odsto, na 1.475,97 evra za uncu. Paladijum je takođe poskupeo 0,76 odsto i trgovan je po 2.537,26 dolara. Srebro je skočilo 1,22 odsto, menjajući vlasnika po 18 dolara za uncu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.