Može da traje u nedogled; Nedelju dana zatvaranja nije dovoljno

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 22:24

"Može da traje u nedogled; Nedelju dana zatvaranja nije dovoljno"

Moramo da se ujedinimo u borbi protiv virusa, inače će trajati u nedogled, poručila je večeras ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da nedelju dana zatvaranja nije dovoljno ako se ne poštuju sve mere.

Kisićeva je gostujući na Televiziji “Vesti” rekla da je teško praviti balans, ali i da ako učimo iz iskustva drugih zemalja, možemo da vidimo da zatvaranja nisu dovela do takvih efekata kako se očekivalo i da moraju da se gledaju i ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aspekti.

"Nedelju dana zatvaranja nije dovoljno, ukoliko se ne poštuju sve mere. Čak ni dve niti tri nedelje. Kada bi se čitav svet zatvorio na tri nedelje, osim najneophodnijih službi, virus bi nestao", rekla je ministarka.

Navela je i da kratkoročno zatvaranje nema nikakvog efekta i poručila da je pre za striktno poštovanje svih mera uz rigorozne kazne.

"Znamo kako se prenosi i znamo šta svako od nas može da učini da se ne zarazi. To ponavljamo više od godinu dana, i svima nam je to dosadilo. Čovek je socijalno biće i to nas razlikuje od drugih, tako da je to neophodno da bi normalno funkcionisali", rekla je Kisićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.