Mozambik PONOVO NA UDARU! Novi ciklon UNIŠTAVA zemlju! Tek sledi KATASTROFA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozambik PONOVO NA UDARU! Novi ciklon UNIŠTAVA zemlju! Tek sledi KATASTROFA! (FOTO)

Ciklon Kenet je udario u severnom Mozambiku.

Podsećanja radi, ova zemlja se još uvek oporavlja od druge snažne oluje, koja ju je pogodila u proteklom periodu. Ciklon je oslabio, ali stručnjaci predviđaju da tek slede poplave i olujni naleti.

Zajednice u severnom Mozambiku, kao i u južnoj Tanzaniji, su dobile upozorenja, i savete da potraže visine i skloništa od nadolazećih udara.

Prošlog meseca, ciklon Idai izazvao je stotine smrti u tom regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Više od 900 ljudi poginulo je kada je ova užasna oluja udarila u Mozambik, Malavi, i Zimbabve. Humanitarna pomoć je bila potrebna za najmanje tri miliona ljudi.

UPDATE: #CycloneKenneth is just a few hours away from landfall in Mozambique.

The situation has worsened. Kenneth has strengthened further this morning and is now likely to be the strongest cyclone ever to make landfall in Mozambique.

This is an abject humanitarian emergency. pic.twitter.com/90fDS4pMBU

— Eric Holthaus (@EricHolthaus) April 25, 2019

Uprkos tome što je ciklon Kenet oslabio, stručnjaci najavljuju nalete vetra od preko 200 km/h, što je dovoljno snažno da poruši zgrade, i skida krovove sa kuća.   

Stručnjaci najavljuju da će se ova oluja, najverovatnije, sporo kretati, što znači izuzetno jako i obilne padavine, koje će trajati nekoliko dana.

Letovi su već otkazani, i škole su zatvorene u Mozambiku, dok se stanovništvo sprema na udar.

Snažni vetrovi i kiša se očekuju u Komorosu preko noći, a vlasti kažu da je oluja ubila najmanje tri osobe do sada. Oluja je sa sobom donela i prekide struje, a na ulicama se može videti i iščupano drveće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.