Кабаре као симбол елеганције: Српска верзија паришког “Moulin Rouge“ осваја срца

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 18:01

Кабаре као симбол елеганције: Српска верзија паришког “Moulin Rouge“ осваја срца

Најпознатији кабаре на свету “Moulin Rouge, постоји 1889. године, налази се у Паризу и поред Ајфелове куле и Лувра, један је од основних симбола овог града. Фото: PrtSc/Instagram/lafayette.belgrade За оне који не знају, кабаре је врста забавног позоришта чији се програм обично састоји од скечева, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шансона, плеса, сатира и кратких представа.
Целокупни програм спроводи конферанцијер, који комуницира са публиком, укључује је у наступе и најављује ток програма.
Кабареи су се појавили крајем 15. века у Паризу када су направили јасну разлику између овог типа забаве и кафане. Основне разлике су биле у томе да се служила храна и вино, столови су били покривени платном, а услуга се наплаћивала према вечери, а не према пићу. Фото: PrtSc/Instagram/lafayette.belgrade Иако је историја кабареа прилично дугачка, Србија је добила свој први кабаре 2019. године када се у Бетон Хали отворио “Lafayettе cuisine cabaret club“.
Од тада, па до данас ово је највећи, напознатији и најспектакуларнији кабаре клуб у региону.
Својим необичним стилом и екстраваганто уређеним простором на неколико нивоа, мноштвом огледала и великим подијумом стали смо раме уз раме најпознатијем и најпопуларнијем кабареу у свету.
Да ли је у питању локал-патриотизам, или чињеница да код нас нема толико великих гужви као што је случај у “Moulin Rouge“ кабареу, многи људи који су посетили и један и други, тврде да је наш ако не и бољи од паришког.
Ипак, иако “Moulin Rouge“ ради сваког дана у току године,  “Lafayettе cuisine cabaret clubради само четвртком, петком, суботом и недељом, а своју резервацију посетиоци морају да осигурају на време, најмање две седмице раније, ипак, увек вреди покушати јер ћете можда имати среће и упасти у термин некога ко је морао да откаже.
У велелепном простору дочекаће вас насмејана лица и спровести до вашег места, а онда почиње магија. Фото: PrtSc/Instagram/lafayette.belgrade Уз звуке ’’Quеen’’-а, Френка Синатре и најпознатијих светских нумера можете да уживате у укусним и несвакидашњим оброцима.
Уколико имате довољно маште у једном моменту ћете помислити да сте прошли кроз временски портал и вратили се у период високе елеганције и префињених провода какви су се могли виђати само на журкама Великог Гетсбија.
Овај кабаре је само још једна потврда да више ни у чему не заостајемо за остатком света. Паризу данас не парирамо само по високој моди већ и по најсјајнијим светским позорницама.
Miloš Grabež – talentovani novosadski paraatletičar na putu ka novim uspesima! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кабаре као симбол елеганције: Српска верзија паришког “Moulin Rouge“ осваја срца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.