Motornim testerama isečena stabla u centru Šapca

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motornim testerama isečena stabla u centru Šapca

Motornim testerama, u noći između nedelje i ponedeljeka, u šabačkoj ulici Leonarda da Vinčija, posečeno je nekoliko stabala zimzelenog drveća. Slučaj je prijavljen Komunalnoj policiji, a počinioci su, prema rečima očevidaca, mlađe osobe.
Od zimzelenih stabala ispred zgrade u ulici Leonarda da Vinčija, ostali su samo panjevi. Nekoliko jelki i ukrasno drvo, nepoznati mladići su u toku noći posekli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa tri motorne testere.

"To kad smo izašli, imali smo i šta da vidimo, dete se probudilo. U pola tri je to bilo", kaže Miroslava Ađanski iz Šapca.
"Videla sam dečkića tu kako seče divljni nar. Sa motornom testereom, samo u donjem vešu, gore go, dole bos. Njega jednog sam videla ja. Kažu da je bilo njih četvorica i dve devojke koje su išle ispred njih", objašnjava Jasmina Ađanski iz Šapca.
"Čulo se ujanje i zvižduk. Nisam spavala, uznemirilo me", kaže Radenka Adamović iz Šapca.
Stanari kažu da je pre mesec dana, na isti način, u ulici posečena jelka koja je posađena kada su se zgrade građene.
"Ovde ima dva, tri sečanja u prethodnih petnaest, mesec dana. Prvo su odsekli jednu, pa posle dve, tri", kaže Marko Ilić iz Šapca.
Komunalna policija pokrenula je istragu i obavila razgovor sa svedocima događaja.
"Kako ovo sve sada izgleda, da stabla nisu ukradena, nisu odneta, i bilo gde drugo upotrebljena kao ukras, to jasno govori da je ovo uradio neko iz neposredne blizine, odnosno neko kome je ovo zaista smetalo. Koji su razlozi i motivi, to ćemo utvrditi", objašnjava Nenad Ilić iz Komunalne policije Šapca.
Zbog istrage, posečana stabla još nisu uklonjena. Nadležni kažu da u Šapcu do sada, ovakav način uništavanja drveća nije zabeležen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.