Motori grmeli na Gučevu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motori grmeli na Gučevu

Banja Koviljača bila je u znaku dvodnevnog hardenduro Gučevskog izazova, organizovanim četvrtu godinu zaredom, a ovog puta okupilo se 100 motociklista iz Mađarske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH i cele Srbije.

Prvog dana vozili su na poligonu u centru "kraljevske banje" i još 25 kilometara kroz šumu, dok su u nedelju prevalili oko 60 kilometara po gučevskim šumama na teškom terenu, za neke neprelaznom i peške.

Ljubitelji motociklizma, pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hardendura, uživali su posmatrajući kako grme motori po poligonu dugačkom oko 1.500 metara i prelaze razne, vrlo zahtevne prepreke napravljene od starih guma, karoserija automobila i balvana. U toj vožnji "kopali" su zemlju, parali vazduh, a često i bukvalno leteli! Vozilo se po klasama A, B, veteran i turist, a organizatore, loznički hardenduro klub, vreme je odlično poslužilo.

Među mnoštvom muškaraca bila je i 24-godišnja Minja Cvetanović iz Smedereva, koja drugi put na dva točka prelazi ove terene. Motor vozi od 16. godine, a poslednje dve aktivno hardenduro.

- U početku je zaista bilo naporno, ali otkako više treniram sve je lakše i zabavnije. Koliko mi je poznato, zasad sam jedina devojka u Srbiji koja se bavi ovim, ali se nadam da će ih biti, da dobijem konkurenciju koja je uvek dobrodošla. Inače, kolege su uvek su tu da pomognu i bodre me ako nešto ne ide kako treba, tako da imam punu podršku svih takmičara koji su pravi džentlmeni. Svi jedva čekamo ovakve skupove da se vidimo i družimo. Sviđa mi se ovde i sigurno se vidimo i na sledećem okupljanju - rekla je Minja koja deluje nežno, ali dobro kroti svog dvotočkaša.

Kako su rekli predstavnici lozničkog hardenduro kluba uoči održavanja takmičenja, oni žele da promovišu zdrav način život, a bezbednost im je uvek na prvom mestu tako da svaki takmičar koji ovde dođe mora imati ispravan motocikl, kacigu i zaštitnu opremu.

Hardenduro je veoma zahtevna moto-disciplina pošto se na motorima vozi van uređenih puteva, često po veoma teškim terenima. Pritom se prelaze mnogobrojne prepreke, a Gučevski izazov ponovo opravdao svoj naziv i sve učesnike stavio pred nimalo lak zadatak. Na opšte zadovoljstvo jer zato su i došli da voze, da pokažu veštine, druže se i uživaju u adrenalinskoj vožnji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.