Moto G5 i G5 Plus - ovo ste čekali!

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto G5 i G5 Plus - ovo ste čekali!

Čekali ste više detalja o ovim telefonima i oni su procureli o Motorola Moto G5 i G5 Plus telefonima, čiju premijeru dočekujemo na MWC sajmu.

Motorola Moto G5 i G5 Plus će, kako se očekuje, biti prikazane na MWC sajmu u Barseloni koji počinje 27. februara. Pa i pored toga informacije nastavljaju da cure na internet. Onlajn prodavnica Ktronix je slučajno okačila, a onda i ubrzo uklonila, zvanične podatke za oba telefona zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa promotivnim slikama.

Ove liste sa podacima tvrde da će dimenzije ekrana biti manje nego što je to pre najavljivano pa su umesto 14 centimetara (5.5 inča) ekrani ovih telefona 12.7 centimetara (5 inča) za G5 i 13.2 centimetra (5.2 inča) za G5 Plus. Oba će zadržati Full HD displeje, što bi, zbog smanjenja ekrana, trebalo da poveća gustinu piksela.

Lenovo i Motorola: Teško je, ali ne odustajemo!

Oba Moto telefona će takođe dobiti nove procesore, G5 Plus će imati 2.0 GHz Snapdragon 625 procesor sa osam jezgara. A G5 će se morati zadovoljiti sa 1.4 GHz Snapdragon 430 procesorom sa, takođe osam jezgara. Oba telefona imaju 2 GB RAM-a. Razlikovaće se i po internoj memoriji gde će G5 imati 32 GB kao standard, a G5 Plus duplo više. Oba telefona će, naravno, moći da rade i sa microSD karticama veličine do 128 GB.

Zadnja kamera će takođe biti malo drugačija. G5 Plus će imati senzor od 12 megapiksela, a G5 13 megapiksela sa razlikom u autofokusu. Oba telefona će imati istu prednju kameru od 5 megapiksela.

Dan koji će promeniti mnogo toga u svetu telefona!

I na kraju Moto G5 Plus bi trebao da zadrži bateriju od 3.000 mAh od svog prethodnika, a G5 će imati blagi pad na 2.800 mAh.

Ako su ove specifikacije tačne, G5 Plus je, na papiru, telefon za koji će se kupci odlučiti, mada motorolina G serija je uvek imala dobre rezultate u srednjem rangu, pa polažemo velike nade u oba telefona poručuju iz pocket-lint.com.

Pratite sve MobIT vesti vezane za Mobile World Congress na MWC 2017.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Android Authority

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.