Motivatori, zaobiđite me dok traje pandemija

Izvor: RTS, 01.Apr.2020, 06:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motivatori, zaobiđite me dok traje pandemija

Onih koji bi da me savetuju kako da u ovoj krizi budem pozitivna, klonim se kao koronavirusa. Ne širim strah, ali ne terajte me da igram ako mi se ne sviđa muzika.
"Sejači" sreće ili motivacioni govornici sada me posebno nerviraju. Kako da budeš pozitivan, kada se sve vreme trudiš da budeš negativan na koronu?
Nije prirodno.
Neću da radim ništa na silu. Neću da pevam, neću da vežbam, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neću da se smejem na silu.
Prvo, nisam muzikalna i ne želim da maltretiram ukućane, a od sportova sada jedino što mi pada na pamet je mačevanje s koronom.
Hoću da ćutim, ako mi se mi se ćuti, da plačem, ako mi se plače i da se smejem samo kada mi je nešto smešno.
Neću da glumim sreću.
Gledam filmove,čitam knjige i kad mi oni ne kažu, ali sad mi je koncentracija jednaka nuli.
Preporučuju: "Radite ono što nikada niste"?
Da se penjem na plafon, ili ipak ne?
Ono što mogu da uradim je da se trudim, iz sve snage, da ne budem paranoična, da se ponašam normalno u nenormalnim okolnostima i da ne brojim umrle i zaražene, jer tako nikome neću pomoći.
Ne pokazujem strah, a imam ga. Nije vreme za sejanje straha, on se prenosi brže od bilo kog virusa, a ne može se oprati sapunom. 
Preporuke lekara slušam bez pogovora. Tako da za sada pristajem samo na besomučno ispiranje ruku, ispiranje mozga ne dolazi u obzir.
Želim da svi iz ovoga izađu bez posledica, u svakom smislu. Pamet u glavu, maska na lice i sapun u ruke. I to je sve što nam treba za mačevanje sa koronom, ali neka svako izabere svoj "stil". Stilovi i treba da se razlikuju.
Onima koji mantraju: "Budite pozitivni,budite pozitivni...", da budite, samo ne na koronu!

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.