Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2018, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most u Đenovi srušio i vlasnika Benetona

ĐENOVA - Kompanija Auto-strade per l Italija, koja je upravljala mostom u Ðenovi koji se urušio, pripada koncernu Atlantija, iza kojeg, između ostalih, stoji i Beneton.

Ova porodica italijanskih industrijalaca - poznata i po istoimenoj modnoj marki - ima 30 odsto udjela u koncernu i najveći je njegov akcionar.

Atlantija je prošle godine ostvarila neto dobit od 1,17 milijardi evra i obrt od 5,97 milijardi evra, piše njemački tabloid.

Ta kompanija upravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa više od 5.000 kilometara auto-puta - prije svega u Italiji, gdje kontroliše 51 odsto saobraćajne mreže, ali i u Brazilu, Indiji, Čileu i Poljskoj.

Italijanska vlada smatra da je za rušenje nadvožnjaka odgovorina Auto-strada i namjerava da joj oduzme dozvolu za koncesiju.

Atlantija je ranije danas saopštila da će način na koji italijanska vlada najavljuje da će pijre kraja istrage kompaniji Auto-strade per l Italija oduzeti koncesiju nakon urušavanja mosta kojim ona upravlja, nanijeti štetu investitorima u toj infrastrukturnoj grupi.

Takođe poručuje da je za raskid ugovora o koncesiji potrebno da se utvrde konkretni propusti u poslovanju kompanije, kao i uzrok rušenja mosta.

U međuvremenu, mediji prenose, da se Atlantija danas suočava i sa problemima na berzi.

Takođe, vlasti Ligurije saopštile su da je ponovo došlo do promjene u bilansu nastradalih od rušenja mosta i da se broj žrtava povećao na 39, dok je povrijeđeno 16 ljudi, među kojima devet teže.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.