Mosad tvrdi: Hamas planira napad na izraelsku ambasadu u Švedskoj

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 00:41

Mosad tvrdi: Hamas planira napad na izraelsku ambasadu u Švedskoj

Izrael je danas optužio Hamas za planiranje napada na izraelsku ambasadu u Švedskoj.

Mosad je naveo da je dobio informaciju da mreža Hamasa prima naređenja od komandnog mesta grupe u Libanu i da ima nameru da napadne izraelsku ambasadu u Švedskoj, da nabavi paraglajdere i aktivira članove kriminalnih grupa u Evropi, preneo je Rojters.

Hamas je koristio i paraglajdere u napadu na jug Izraela 7. oktobra.

Švedsko ministarstvo spoljnih poslova odbilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da komentariše da li je pojačano obezbeđenje izraelske ambasade, ali je navelo da Švedska veoma ozbiljno shvata svoje obaveze na osnovu Bečke konvencije da štiti strane diplomatske misije.

Danske, nemačke i švedske vlasti saopštile su prošlog meseca da su uhapsile nekoliko osumnjičenih pripadnika Hamasa.

Nakon hapšenja izraelska obaveštajna agencija Mosad imenovala je navodnog člana Hamasove mreže u Švedskoj, ne precizirajući da li je i on u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.