Morski pas dugačak osam metara upao u ribarsku mrežu

Izvor: Blic, 04.Jun.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morski pas dugačak osam metara upao u ribarsku mrežu

Hrvatski ribar Silvije Celebrin ostao je bez ulova nakon što mu se u mrežu zapleo morski pas, dugačak oko osam metara i težak jednu tonu - pišu hrvatski mediji.

Celebrin je lovio ribu na području Omišalja, kada je primetio da se nešto čudno događa s njegovom mrežom.

"Kad sam pomoću vitla počeo s podizanjem vrša, na morskoj površini se, omotan konopcima i vršama, najpre pojavio veliki rep", rekao je Celebrin za "Novi list" i dodao da se jako iznenadio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je video o čemu je reč.

Uz pomoć kolega dovukao je psa do kampa, a nakon kontakta sa stručnjacima iz Okeanografskog zavoda u Splitu zaključak je bio da se morski pas mora vratiti na pučinu, jer je reč o vrsti koja se hrani planktonima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.