Moramo zauzetui jasan stav protiv neprijateljskih akcija SAD

Izvor: B92, 25.Apr.2020, 22:55

"Moramo zauzetui jasan stav protiv neprijateljskih akcija SAD"

Iran pažljivo prati aktivnosti Amerikanaca, ali nikada neće pokrenuti bilo kakav sukob u regionu, rekao je iranski predsednik Hasan Rogani.

On je to kazao u razgovoru sa katarskim emirom Tamimom Bin Hamadom, prenosi Raša tudej.

"Islamska država Iran pažljivo prati aktivnosti Amerikanaca, ali nikada neće pokrenuti bilo kakav sukob ili napetost u regionu", rekao je on.

On je ponovio da Teheran smatra da su američke sankcije protiv te zemlje nezakonite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema međunarodnom pravu i dodao da one sprečavaju da MMF pozajmljuje Iranu pomoć u borbi protiv koronavirusa.

"Verujemo da sve zemlje zajedno moraju stati u borbi protiv koronavirusa i zauzeti jasan stav protiv neprijateljskih akcija SAD", rekao je Rohani.

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je u sredu da može narediti uništenje iranskih patrolnih brodova ako budu napadali američke.

Šef iranskih vojnih snaga Hosein Salami odgovorio je da će mornaričke snage te zemlje napasti američke brodove ako budu ciljali iranske čamce i brodove.

Nekoliko američkih i iranskih ratnih brodova učestvovalo je sukobu prošle nedelje u Persijskom zalivu, a obe strane su se međusobno optuživale za provokacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.