Moramo prestati da gubimo vreme. Jači su. Imaju 340 brodova, mi 293...

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 11:06

"Moramo prestati da gubimo vreme. Jači su. Imaju 340 brodova, mi 293..."

Bivša američka izaslanica u UN Niki Hejli rekla je za Foks njuz da je kineska vojska superiornija od američkih oružanih snaga.

"Ako pogledate vojnu situaciju, oni sada imaju najveću mornaricu na svetu. Oni imaju 340 brodova, mi imamo 293. Za dve godine oni će imati 400, mi nećemo imati 350, a za dve decenije... Oni modernizuju svoju vojsku, a naša vojska pohađa časove o rodnim zamenicama", rekla je Hejli.

"Kina je mnogo više od običnog konkurenta. Moramo prestati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da gubimo vreme", dodala je ona.

Niki Hejli je i ranije tvrdila da je Peking postao "najopasnija spoljna pretnja sa kojom se Vašington suočava posle Drugog svetskog rata".

Hejlijeva je ranije najavila da će se kandidovati za predsedničke izbore u novembru 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.