Monti: Iran može obmanuti svet

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monti: Iran može obmanuti svet

Rim -- Novi italijanski premijer Mario Monti izrazio je sumnju u razgovore šest zapadnih sila s Iranom, planirane u Istanbulu za petak.

Monti je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Cezareji kazao da je zabrinut da bi Iran mogao da iskoristi to da dobije na vremenu i da obmane svet o svojim nuklearnim ambicijama, čime je dao podsticaj jevrejskoj državi u odnosu na iransko pitanje, preneo je AP.

Izraelski mediji su preneli da je Netanijahu je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Izrael pomno pratiti najavljene razgovore.

Te pregovore počeće pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, zajedno sa Nemačkom.

Mnogi u međunarodnoj zajednici, uključujući Izrael, sumnjaju da Iran pokušava da razvije nuklearno oružje, što ta zemlja poriče.

Italijanski premijer je u trodnevnoj poseti Izraelu i palestinskim teritorijama. On je danas posetio Crkvu Svetog groba u Jerusalimu tokom proslave Uskrsa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Monti: Iran može da obmane svet o svojim nuklearnim ambicijama

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 02:15

Novi italijanski premijer Mario Monti izrazio je juče sumnju u razgovore šest zapadnih sila s Iranom, planirane u Istanbulu za petak...Monti je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Cezareji kazao da je zabrinut da bi Iran mogao da iskoristi to da dobije na vremenu i da obmane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.