Montgomeri: Teško do podele Kosova

Izvor: B92, 18.Jul.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montgomeri: Teško do podele Kosova

Beograd -- Bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri smatra da su veoma "tanke mogućnosti" da dođe do podele Kosova.

On misli da je podala Kosova moguća samo ako SAD pošalju veoma snažnu i nedvosmislenu poruku vođama kosovskih Albanca da razmotre takvo rešenje.

Montgomeri je Blicu rekao da je pesimista po pitanju rešenja kosovskog problema.

To što SAD neće raditi na ubeđivanju kosovskih Albanaca da izađu u susret srpskim zahtevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da će Srbija morati da prihvati mnogo manje nego što je trenutno voljna i da uzme u obzir, objasnio je Montgomeri.

Aktuelna srpska vlada, ocenio je Mongtomeri, fokusirala je celokupnu spoljnu i unutrašnju politiku na kosovsko pitanje i zarobila samu sebe po pitanju mnogih važnih stari.

Biće veoma teško odstupiti od tih čvrstih stavova koje je srpska vlast zauzela, bez ozbiljne konfrontacije sa političkim oponentima, ukazao je Mongtomeri.

Ostaje da vidimo da li će srpska vlada, koja je zauzela takav veoma tvrd stav, biti spremna da prihvati rešenje kakvo se nameće, rekao je Montgomeri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.