Montgomeri: Podeliti i Kosmet i BiH

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montgomeri: Podeliti i Kosmet i BiH

Nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Jugoslaviji Vilijam Montgomeri izjavio je da bi međunarodna zajednica trebalo da dozvoli Republici Srpskoj (RS) da održi referendum o nezavisnosti i podseća da je, za razliku od drugih američkih zvaničnika, uvek smatrao da je podela Kosova najlogičnije rešenje.

"Kada sam došao u Srbiju, znao sam da u SAD postoji mišljenje da će Kosovo dobiti nezavisnost unutar postojećih granica i da je samo pitanje kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se to dogoditi", rekao je Montgomeri za list "Danas“.

Prema njegovim rečima, taj trenutak je nastupio mnogo brže nego što je "želeo i očekivao".

"Sećam se da sam na jednom sastanku u Vašingtonu rekao da prvo treba da ostvarimo ciljeve, kao što su povratak izbeglica i obezbeđivanje slobode kretanja, i naglasio da ružičasti izveštaji iz Prištine nisu istiniti", rekao je Montgomeri.

"Za razliku od ostalih američkih zvaničnika“, podsetio je on, "već tada sam smatrao da bi podela Kosova predstavljala najlogičnije rešenje“.

"Isti recept bi trebalo primeniti u Bosni i pitam se zašto međunarodna zajednica ne dozvoli RS da održi referendum o nezavisnosti", naveo je Montgomeri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.