Mongolija poručila: Rusi, postavite gasovod preko naše teritorije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2014, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mongolija poručila: Rusi, postavite gasovod preko naše teritorije

Predsednik Mongolije Cakija Elbegdorj izjavio je u sredu da je njegova zemlja predložila Rusiji da razmotri mogućnost postavljanja gasovoda preko mongolske teritorije.

Mongoslki predsednik ponudio Rusima da izgrade gasovod preko teritorije Mongolije

 

"Opisao sam prednosti postavljanja gasovoda preko teritorije Mongolije", rekao je Elbegdorj nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi novinska agencija Itar-tas.

 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Prema njegovim rečima, "Rosnjeft" ispunjava većinu potražnje Mongolije za naftom, snabdeva međunarodni aerodrom "Džingis Kan" u Ulan Batoru i ima velike planove za proširenje svog prisustva na tržištu Mongolije.

 

Elbegdorj je istakao da je Mongolija predložila Rusiji povećanje bilateralne godišnje trgovinske razmene na deset milijardi dolara do 2020. godine i uvođenje bescarinskog režima za proizvode iz Mongolije u narednih 20 godina kako bi taj cilj bio ostvaren.

 

Mongolski predsednik je dodao da je sa Putinom razgovarao i o pitanju plaćanja nacionalnim valutama u bilateralnoj trgovini. On je rekao da bi bilateralna trgovina mogla biti pojačana, ukoliko bi Moskva mongolskim kompanijama koje izvoze u Rusiju ponudila zajmove u rubljama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.