Momo Čolaković izabran za predsednika Skupštine AP Vojvodine

Izvor: B92, 06.Nov.2023, 11:56

Momo Čolaković izabran za predsednika Skupštine AP Vojvodine

Član Poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić – Za našu decu" Momo Čolaković izabran je za novog predsednika Skupštine AP Vojvodine, posle smrti Ištvana Pastora.

Na početku sednice, minutom ćutanja, odata je pošta Pastoru, lideru Saveza vojvođanskih Mađara.

Čolaković je izabran većinom glasova poslanika skupštine AP Vojvodine.

Na dnevnom redu sednice Skupštine Vojvodine je i novi rebalans budžeta za 2023, koji obezbeđuje neophodnih 385,5 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara za pokrivanje troškova održavanja vanrednih pokrajinskih izbora i izborne kampanje.

Na dnevnom redu su i izbor novog sastava Pokrajinske izborne komisije i Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Poslednji rok za raspisivanje pokrajinskih izbora je 16. novembar, s tim što je pre toga neophodno da vojvođanska skupština bude raspuštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momo Čolaković novi predsednik Skupštine Vojvodine

Izvor: Danas, 06.Nov.2023

Poslanik pokrajinskog parlamenta Momo Čolaković, ispred Poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić - Za našu decu, izabran je danas za novog predsednika Skupštine Vojvodine i on je položio zakletvu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.