Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Egiptom - siguran put ka čvršćem ekonomskom povezivanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 10:20

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Egiptom - siguran put ka čvršćem ekonomskom povezivanju

Ministar trgovine gospodin Momirović sastao se sa ministrom trgovine i industrije Egipta Ahmedom Samirom Salehom.

 U cilju intenziviranja ekonomske saradnje Srbije i Egipta, ubrzano radimo kako bi uspešno zaključili pregovore o bilateralnom Sporazumu o slobodnoj trgovini, i mislim da do kraja godine taj posao možemo i da završimo, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što se tokom zvanične posete Egiptu, sastao sa ministrom trgovine i industrije Egipta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ahmedom Samirom Salehom.

- Naši politički odnosi imaju duboke korene. Zajedno smo prošli kroz teška vremena u prošlosti i vreme je da te političke odnose prenesemo na rast trgovinske razmene između Srbije i Egipta, a kada u prisustvu naša dva predsednika potpišemo Sporazum o slobodnoj trgovini otvorićemo novu stranicu u saradnji naše dve države - rekao je ministar Momirović.

Tokom današnjeg razgovora učinjen je važan korak ka izgradnji čvršćih odnosa između Srbije i Egipta, sa ciljem da se omoguće još bolji uslovi za unapređenje ukupnih bilateralnih, posebno ekonomskih odnosa i trgovinske saradnje.

- Održali smo zaista dobar sastanak i zajednički zaključili da moramo da damo novu perspektivu za naše kompanije i moramo da podignemo trgovinsku razmenu između naše dve zemlje - zaključio je ministar Momirović.

Ministar Momirović se tokom dana sastao i sa egipatskim privrednicima kojima su prezentovani potencijali investiranja u Srbiju, a razgovaralo se i o jačanju saradnje, investicijama i trgovini između naše dve države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.